Címlap Mézes Receptek

Mézes receptek

MÉZESKALÁCS

MézesKALÁCS

Hozzávalók és elkészítés:

76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát, 1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket (de lehet őrölt fahéjjal, 10 szem porrá tört szegfűszeggel is helyettesíteni, bár szerintem fűszerkeverékkel az igazi). Hozzáadunk 5 dkg margarint, 4 egész tojást,
4 evőkanál mézet és az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük.

A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára, a drazsé és cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el. Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk    hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot és igen jól keverjük ki. 3

Jó étvágyak kívánunk!

 

MÉZES SERTÉSKARAJ

Mézes Sertéskaraj

Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj, 1 csésze pikáns ketchup, 6 kanál méz, egy nagy, szeletekre vágott       citrom

Elkészítés: A karajszeleteket nedves ruhával áttöröljük, s egymás mellé tepsibe helyezzük. A ketchupot összekeverjük a mézzel és ráöntjük a karajszeletekre, amelyeket feldíszítünk egy-egy citromszelettel. Fedetlenül egy órát (puhulásig) lerben sütjük. A mártás csirkesülttel is ízletes.

Jó étvágyat kívánunk!

 

MÉZES-CITROMOS CSIRKE

Mézes-citromos csirke

Hozzávalók: 1,5 kg- csirkehús, 1/3 csésze liszt, 1 kiskanál paprika, 1 kiskanál só, vaj, méz, egy citrom

Elkészítés: A húsdarabokat lisztbe mártjuk. Közben felolvasztjuk a vajat, amelyben megsütjük a húsdarabokat és egy tálra tesszük. Rászórjuk a sót meg a paprikát ráöntjük a mézes citromos (1/3 csésze méz, ¼ csésze citromlé) levet, 15 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

MÉZES MARHAHÚS BABBAL

Mézes MARHAHÚS BABBAL

Hozzávalók: ½ KG VAGDALT MARHAHÚS, 1 KISKANÁL FINOMRA RESZELT HAGYMA, ¼ CSÉSZE DARA, ½ KISKANÁL SÓ, KEVÉS BOR, 1 FELVERT TOJÁS, 1 CSÉSZE HÚSLEVES, 2 KANÁL MÉZ, ¼ CSÉSZE ECET, ½ CSÉSZE KETCHUP, 1 KG FŐTT BAB ENYHÉN LECSURGATVA.

Elkészítés: A felsorolt első 5 fűszerfélét összekeverjük a marhahússal és ¼ csésze vízzel, majd 16-18 fasírtot készítünk. A levest egy lábasba tűzre tesszük fövéskor belehelyezzük a fasírtokat. Befedve 20 percet főzzük. Összedolgozzuk a mézet, az ecetet, a ketchupot, amit a fövő fasírtokra öntünk s még 10 percig főzzük. A végén hozzáadjuk a főtt babot, s még egy pár percig főzzük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

MÉZES KACSA

Mézes Kacsa

Hozzávalók: 2,5 kg-os kacsa, kiskanál só, ½ kiskanál pirospaprika, ½ csésze méz, 1/3 csésze narancslikőr, citromlé, 1,5 kanál mustárliszt, 5 szelet citrom, 5 karika hagyma

Elkészítés: A megtisztított kacsa bőrét megszurkáljuk, hogy sütéskör kifolyjon a zsírja. A citromlevet összekeverjük a sóval és a paprikával s jól bedörzsöljük vele a kacsát (kívül, belül), ezután 15 percet sütjük. A tüzet takarékra állítjuk s még egy órát sütjük. Közben a mézet, likőrt, és a mustárt összekeverjük, s gyakran öntözzük vele a kacsát. Ráhelyezzük a citrom s hagymaszeleteket s még 15 percet sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

 
További cikkeink...
Közelgő események
Nincs esemény
Naptár
október 2017
V H K SZ CS P SZ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Legfrissebb hírdetés
Apiwax Műlépgyártó Üzem

 

  • Normál és kissejtes műlépkészítés
  • Saját méhviasz feldolgozás
  • Műlépértékesítés

Vér Szilárd, tel.: 06-30-4483660

apiwax2015@gmail.com

Ki olvas minket
Oldalainkat 51 vendég böngészi